vrijdag 17 februari 2012

Wandelen in St. Vith

Het afgelopen weekend hadden we een hotel in St. Vith geboekt.  St. Vith ligt in het Duits-Belgisch landschapspark Hoge Venen - Eifel en er wordt ook veel duits gesproken.
Er lag een beetje sneeuw in tegenstelling tot Erkelenz waar al bijna alles weg was. We zijn direkt na aankomst vrijdagmiddag naar de touristinfo gegaan om een wandelkaart van de omgeving te kopen. Daarna hebben we van een heerlijk 4 gangendiner in ons Hotel Pip-Margraff genoten. Zaterdag was het dus tijd voor een wandeling en we hadden een route van het biermuseum in Rodt naar het nabij gelegen Recht gezien dat heen en terug zo'n 12km wandelen zou zijn. In de frise koude, de auto gaf nog steeds onder -10 aan, zijn we in een mooi zonnetje op weg gegaan. Er lag overal nog genoeg sneeuw dat alles mooi wit was, alleen de bomen waren alweer sneeuwvrij. Het eerste stuk ging door het bos en bleef redelijk op hoogte, nadat we het bos uitkwamen, kwamen we op de weg naar Recht, dat in het dal lag. In het dorp werd het tijd voor een pauze om een beetje op de warmen, en een koffie met gebak, en gelukkig bleek de lokale Bäckerei-Konditorei ook open.
Daar bleken we niet de enige wandelaars te zijn, het was er daarom al aardig vol. Nadat we weer gesterkt waren werd het tijd voor de tocht terug. We hadden nu voor de route langzaam omhoog gekozen om de wandeling niet te zwaar te maken, de weg was nu wel een continu vals plat omhoog. Het laatste stuk was weer door het bos, en terug bij het biermuseum hadden we 13,2 km gelopen in 2 uur 51 min, dit was dus met een gangetje van 4,6 km/h, niet slecht dus voor deze koude dag. Na een biertje weer terug naar het hotel.

Zondag wouden we nog een wandelingtje maken voordat we terug naar huis zouden rijden en hiervoor hadden we bij Schönberg een route gevonden. Hier ging het pad langs een beekje richting Herresbach, het was nu niet zo koud en de zon scheen ook weer. Enkele kleine zijstroompjes waren geheel verijst en dat was een verrassend gezicht.
Halfweg moesten we eenmaal over de berg om in het naastliggende dal weer terug te kunnen wandelen. Hier was de beek op vele plaatsen bevroren en ook ons pad was eenmaal over 50 meter een grote ijsvlakte. Hier moesten we dus omheen om geen botten te breken. Terug in het dorp hadden we 8,4 km gelopen in 1 uur 58 min, dus met 4,3km/h dit keer. 
Ondertussen begon het te betrekken en maakten we een pauze in Hotel zum Burghof om nog na te genieten van de tweede mooie wandeling dit weekend. Daarna zijn we via kleine wegen door de Eifel weer huiswaarts gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten