dinsdag 3 januari 2012

De Oliebollentocht 2011

Allereerst wil ik Kees en alle vrijwilligers nog bedanken voor de geweldig goed georganiseerde dag. Na de tocht van 1999 (!) werd het weer de hoogste tijd weer eens mee te rijden, ook vanwege de recordpoging die zal worden gedaan.
Nadat ik de Verhees dinsdagmiddag bij de sporthal heb geparkeerd. Kan ik woensdag rustig van Alkmaar naar Schermerhorn rijden en me klaarmaken voor de tocht. Ik zet de Verhees op het voetbalveld naast de anderen in de rij en de aanmelding daarna gaat zeer snel, ik zit in de eerste groep. Er blijft nog tijd om wat rond te kijken en te zien hoe Pé geinterviewd wordt voor de uitzending van Koffie Max.
Het was typisch winterweer, een grauwe lucht, koud en veel wind. Gelukkig komt dan de tijd om op te stellen voor de start, overal om ons heen staan de mederijders te filmen en te fotograferen. Vrijwel direkt rijden we op de zo typische dijken in de westfriese polders.
Ik zit redelijk voorin de groep en heb nog regelmatig zicht op Kees die voorrijdt, het tempo is vlot, maar goed te doen. Ik blijf lekker warm door de beweging en dat maakt de tocht des te beter. Ik heb mijn "grote" SLR digitale camera niet mee, maar probeer dan met mijn smartphone toch fotos te maken. Dat lukt gelukkig redelijk goed.
De passages door de kleine dorpjes zijn fantastisch. Voor ons velomobielisten om te genieten van de typische smalle straatjes en de kleine huisjes, voor de passanten voor de vele velomobielen die voor bij kwamen.
De pauze in het restaurant / museum De Rijper Eilanden was aangenaam daar er vele oude gebruiksvoorwerpen te zien waren Na de pauze gaat het weer verder en weet Kees na niet al te veel km's zelfs verkeerd te rijden, hij staat voor een hek waar de straat doordloopt in een weiland, we moeten dus keren. Terug op de route blijkt de 2de groep ons al aardig op de hielen te zitten.
Het gaat verder en uiteindelijk komen we aan op de Noordervaart waar de recordpoging zal worden gedaan, we worden gevraagd ons in 3 rijen op de stellen en uiteindelijk blijkt dat ook 3 rijen breed de stoet erruuug lang is.
Na enig wachten konden we dan weer rijden en werden daarbij gefilmd zodat dit voor het Guinness Book of World Records vastgelegd wordt. Bijna 52km gefietst.

2 opmerkingen:

  1. Dag Johan. Ik heb je blog gevonden. Kun je mij vertellen waar dat productie nummer ergens te vinden is. Groeten Kees.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Kees. Zie mijn volgende blog-item. Weet jij waarom er een C achter het nummer staat? Wat is het productie nummer van jouw Verhees?
    Groeten Johan

    BeantwoordenVerwijderen